07/01/14 18:22
(http://www.klassa.bg/)

СИДЕРОВ: ГЕРБ, ДПС И БСП УЧАСТВАТ В ЗАДКУЛИСНИ ДОГОВОРКИ

 АТАКА напусна парламента, ГЕРБ крепи кворума


        „В момента в Народното събрание се провежда тайно съвещание между ГЕРБ, БСП и ДПС". Това заяви лидерът на АТАКА Волен Сидеров на извънреден брифинг. Той попита защо тайно се събират представителите на трите парламентарни групи и какво имат да обсъждат, след като датата на изборите е ясна. Лидерът на националистите изрази съмнение, че задкулисно се подрежда формула за кабинет в рамките на този парламент. Относно поведението на АТАКА, Сидеров заяви, че от АТАКА са последователни, не участват в заседанията на парламента и призовават прави
 телството час по- скоро да си ходи. Сидеров подчерта, че кворумът в Народното събрание се крепи от ГЕРБ и попита защо ГЕРБ поддържа правителството. „В същото време се говори за това, че някой искал да забави изборите. Ти ги бавиш г-н Борисов, ако не присъстваш и няма кворум, правителството ще бъде принудено да подаде оставка час по-скоро, а не да чакаме, да се чудим, да гадаем, кога г-н Орешарски ще подаде оставка", добави още националист номер едно.
        Относно присъствието на АТАКА отсега нататък в парламента, Сидеров заяви: „За какво да влизаме, след като е ясно, че трябва да се ходи на избори. Ясно е, че този кабинет е изгубил доверието и трябва да си ходи. Това трябва да стане час по-скоро, няма нужда да се удължава с месеци на агония, с месеци на договаряне, на задкулисие, които нищо друго хубаво няма да родят, освен някакъв нов политически заговор."
        Лидерът на АТАКА отново подчерта, че дали в рамките на този кабинет, дали след изборите, ГЕРБ си уговарят патерици в лицето на БСП и ДПС и това ще се види.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване