07/01/14 16:48
(http://pik.bg)

Ципов: Целта на Закона на МВР беше да се сложат само вътрешни хора начело в министерството

Ципов: Целта на Закона на МВР беше да се сложат само вътрешни хора начело в министерството

Целта на приемането на новия Закон на МВР беше една единствена – да бъдат сложени само свои хора, начело на всички структури в министерството. Това каза депутатът от ГЕРБ - Красимир Ципов, по време на пресконференция.

Според Ципов е имало неадекватна реакция към сигналите за нарушения около изборите за представители в Европейския парламент (ЕП): „Вие видяхте, какъв беше резултатът по време на предизборната кампания и в самия изборен ден – 25 май, тази година. Нямаше абсолютно никаква адекватна реакция на стотиците, ако не и на хилядите сигнали. Може би това беше единствената цел на този нов закон”.

По думите на народния представител, новият Закон за МВР няма как да даде социални придобивки на всички служителите на МВР, поради две причини: „На първо място – нито един служител няма да има тази сигурност, че във всеки един момент, неговата структура ще бъде премахната в забележете - подзаконовия нормативен акт, наречен Правилник за устройството и дейността на МВР.

Тези служители нямат никаква сигурност, че на следващия ден, след приемането на евентуални промени в този подзаконов акт, тяхната структура ще съществува такава, каквато е или ще бъде влята в друга някоя структура. На второ място, единственият начин, по който ще могат да бъдат придобити тези социални добавки от служителите на МВР, трябва да заявим съвсем ясно, че е за сметка на стотиците, ако не хиляди служители, които за тази една година бяха пенсионирани или техните правоотношения бяха прекратени.

Тези придобивки можеше да станат факт, само и единствено благодарение на реализираните икономии, заради това, че на тези служители не са изплатени възнагражденията и обезщетенията”, каза още Красимир Ципов.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване