07/01/14 19:46
(http://www.klassa.bg/)

Шарапова отпадна от "Уимбълдън" след епичен мач с Кербер

 Рускинята Мария Шарапова отпадна в осминафиналите на "Уимбълдън", след като загуби с 6:7 (3), 6:4, 4:6 от германката Анжелик Кербер във вълнуващ мач, който предложи страхотна драма, премина през много обрати и продължи 2.37 часа. 

Шампионката от 2004 г. показаха характер, като навакса пробив изоставане в края на третия сет, а след това спаси пет мачбола. При шестия обаче рускинята изпрати бекхенда си извън очертанията на корта и се прости с мечтата за втора титла на свещената трева в "Ол Ингланд клъб". 

Кербер започна по-добре мача и направи пробив още в първия гейм след двойна грешка на съпчерничката й. Германката спечели първите си пет подавания и при 5:4 получи възможност да сервира за спечелването на първия сет. 

Шарапова обаче изигра гейма много агресивно и успя да върне пробива, а след това да стигне до тайбрек. В него рускинята първа взе предимство и поведе с 3:1. Играта й обаче се срина и Кербер записа шест поредни точки, за да измъкне първата част. 

Носителката на пет титли от Големия шлем за пореден път показа, че умее бързо да се възстанови след моментен срив и започна втория сет с пробив. Кербер успя веднага да го върне, но при 3:3 Шарапова отново спечели подаването на съперничката си, което се оказа достатъчно, за да изравни резултата. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване