07/02/14 05:12
(http://www.klassa.bg/)

Министър Греков поиска оставките на шефовете в ДФ „Земеделие”

 Оставка на цялото ръководство на ДФ „Земеделие” ще поиска в четвъртък земеделският министър Димитър Греков. „Казвам го ясно и категорично - има  много оплаквания към ръководството на фонда.

 

В крайна сметка ще поискам от тях тези оставки, ако са достойни хора, трябва да ги получа и да гласуваме отстраняването им”, заяви вчера проф. Греков. На заседанието на управителния съвет на фонда предстои да се решават доста проблеми, стана ясно още от думите на министъра. „В момента имаме за разпределение над 60 млн. лв., които българските земеделски производители трябва да получат. На първо място трябва да компенсираме загубите от миналата година, има около 4,3 млн. лв., предназначени за пропадналите площи, които трябва да бъдат получени от стопаните”.

 

Предстои да се разпределят и средства за хуманно отношение към животните, които също са в рамките на тези 60 млн. лева. Има опасност обаче земеделците да не получат парите си, ако не се събере управителния съвет.

 

"Няма да загубим европейските пари за земеделие!", заяви още министър Греков вчера. Наскоро директорът на фонда алармира, че България може да загуби над 1 млрд. евро от бъдещите европейски субсидии заради липса на сертифициращ орган. „Получихме писмо от ЕК с разрешение за отсрочка от един месец. До 30 юли трябва да представим отговорите и отчетите на сертифициращия орган“, уточни проф. Греков. Министерството се е обърнало към “Делойт одит”, с чиито експерти ще се работи по отстраняването на всички слабости. От компанията са уверили, че в рамките на един месец ще се справят и ще представят исканите от Европейската комисия отчети.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване