07/03/14 18:35
(http://pik.bg)

Над 900 000 лева събра БЧК за бедстващите след наводненията

Над 900 000 лева събра БЧК за бедстващите след наводненията

Над 900 000 лева до момента са набрани чрез благотворителната кампания на Българския червен кръст, която бе организирана в помощ за пострадалите от наводненията в страната. Почти 800 000 лв. от тях са дарени по банкова сметка, стана ясно от думите на председателя на БЧК Христо Григоров, съобщи Дарик.

Кампанията продължава, банковите сметки са отворени, а набраните средства ще се разпределят с решение на обществен съвет, чието първо заседание се проведе днес.

"В момента ние извършваме сериозен анализ, имаме екипи, които вървят по къщите. Нашият анализ е преди всичко в битов порядък - печки, хладилници, всичко, което е необходимо на едно домакинство. До края на седмицата или средата на следващата ние ще имаме една пълна картина и ще сложим нашето предложение на масата на обшествения съвет за взимането на решение. Това ще трябва да бъде съгласувано и с държавните институции.

Днес разбрахме, че държавата също е отпуснала средства за закупуване на техника. Ние трябва внимателно да координираме нашите действия с държавните институции, за да не се получи така, че едно семейство да получи две печки, два хладилника, а други да не получат нищо. Това е част от нашата задача - много точно да разпределим тези средства. Те да отидат там, където трябва и както трябва", заяви Григоров.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване