07/04/14 08:51
(http://pik.bg)

Атанасова: Орешарски показа, че може да срине държавата за 1 година

Атанасова: Орешарски показа, че може да срине държавата за 1 година

Псевдоекспертът Пламен Орешарски показа, че може да срине държавата за една година. Помогнаха му БСП, ДПС и "Атака", които сега се правят на опозиция, но подкрепяха това правителство. Това каза пред камерите на БНТ Десислава Атанасова, депутат от ГЕРБ и бивш здравен министър.

Управляващите могат да съберат кворум. БСП, ДПС и независимите правят 123 и имат кворум. Да се съберат и да работят. Ние показахме толерантност. Всеки ден ще бъдем в пленарна зала, но ще влезем само за гласуването на оставката на Орешарски. Поздравления, че най-накрая каза кога ще си подаде оставката. Това го чакаме вече една година. Всички сектори са в тотална криза.

Последните седмици се взимат безумни решения и се правят още по-безумни назначения. Залагат се бомби пред следващото управление, категорична беше Атанасова. Тя коментира и темата здравеопазване. Ситуацията в здравеопазването излиза извън контрол. Това не е констатация от днес или от последните седмици. Ние призоваваме от една година да има диалог по темата.

В момента има над половин милиард задължения към болниците и още половин милиард дефицит в НЗОК. Финансовият министър и заместника му показват шизофренно поведение. Не знам защо медиите не търсят Румяна Тодорова, която ще остане в историята с рекордния дефицит на касата и с това, че е сестра на един евродепутат. Таня Андреева е в отпуск и не виждам за какво да правя обръщение към човек, който в момента е на плаж, завърши Атанасова.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване