07/04/14 16:02
(http://pik.bg)

Бареков: Охранителите да не влизат в нюзрума на ТВ7, за да не безпокоят журналистите

Бареков: Охранителите да не влизат в нюзрума на ТВ7, за да не безпокоят журналистите

Положението в ТВ7 към момента е тъжно и страшно! То застрашава устоите на демокрацията и свободата на българските медии. Тази нощ в телевизията наистина са проникнали мутри, но техните действия са били насочени срещу законно избрания синдик. Не приемам начина, по който бивши мои служители са заставени да говорят по мой адрес обиди и клевети, заяви Николай Бареков.

Истината е, че телевизията е с огромни дългове и нейното съществуване е поставено под огромен риск и заплаха. За жалост високите заплати, които бяха получавани през годините, няма да оцелеят даже и месец. Заклеймявам нахлуването на „охранители“ на територията на медията и смятам, че тяхното присъствие в телевизията трябва да бъде ограничено до законното присъствие на синдика. Надявам се в нюзрума всичко да бъде спокойно.

 От все сърце моля колегите, част от които са и мои семейни приятели, да не участват в истерията и да не вземат страна по търговски спорове. „Ноу Фрейм“, която години наред работи лоялно за ТВ7, натрупа огромни дългове заради отказ на Десислава Тошева да се разплати навреме към фирмата. Парите се дължат на доставчици на услуги и други компании по редица големи проекти, в това число и „Къртицата“.

Има продуцентски договори, които са подписани и възлизат на стотици милиони левове. Желанието на старото ръководство да обяви телевизията във фалит поставя под въпрос тези договори и вече остави стотици висококвалифицирани кадри на улицата.

Надявам се цялата ситуация да се разреши в най-скоро време и телевизията, макар и в ограничени размери, да продължи своето съществуване. Още повече, че лично аз подписах договор със CNN и обучих всички професионалисти, част от които вече са без работа.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване