07/04/14 12:45
(http://pik.bg)

БНТ ще се излъчва в Македония, а тамошната национална телевизия - у нас

БНТ ще се излъчва в Македония, а тамошната национална телевизия - у нас

Македонската радио и телевизия (МРТ) и Българската национална телевизия ще подпишат договор за излъчване на техните програми на територията на двете държави.

В Охрид ще бъде постигнато съгласие за правото за безплатно излъчване на програмите на двете медии. Договорите ще бъдат подписани от генералните директори на МРТ Мариян Цветковски и на БНТ Вера Янкова.

Представителите на БНТ същевременно ще подпишат и първи договори с десетина македонски кабелни оператори, които ще излъчват сателитната програма на БНТ.

Същата процедура ще бъда повторена и в София с част от кабелните оператори в България, които ще получат правото да излъчват македонската телевизия.

Договорът е резултат от първия неофициален дебат на двайсетина новинари и медийни експерти от двете държави, който беше иницииран от Македонско-българската стопанска камара.

В идеята за засилването на приятелските връзки между двете държави се включиха и председателите на Съвета за електронни медии в двете държави Георги Лозанов и Зоран Трайчевски.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване