07/04/14 11:00
(http://news.zapernik.com/)

Деян Маджарски,11-ти клас: Както „око за око прави целият свят сляп”, така и ако всеки човек успее да се ограничи от предразсъдъци целият свят ще бъде свободен

Той е Деян Маджарски, единадесетокласник в ГПЧЕ „Симеон Радев”. Есето му „Граници на толерантността” спечели Национална олимпиада за правата на човека. Специално за читателите на zaPernik.com Деян предостави есето си. „Есето не беше част от олимпиадата, а просто с него бях избран от другите ученици в нашето училище. Все пак в първия кръг на олимпиадата се налагаше да защитаваме написаното в есето, така че може да се каже че и то имаше някаква роля. Учителката ми по философия го беше изпратила предварително на професора, който организираше всичко и беше получила доста позитивни отговори в замяна. Благодаря за интереса към това, което сме направили!”, сподели Деян пред наш репортер.

Както вече писахме, две пернишки деца са първенци в Националната олимпиада за правата на човека, състояла се в град Приморско.
Деян Маджарски и Емилия Виденова от Езиковата гимназия в Перник са впечатлили журито със способността си да се аргументират и да защитават тези. Участниците в олимпиадата е трябвало да напишат есе, в което да изразят собствено мнение. Перничаните са се класирали на 1-во и 2-ро място. Те успешно са изложили и защитили тезите си пред 9-членна комисия....

Продължава

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване