07/04/14 12:29
(http://www.klassa.bg/)

Зеленчуците и месото вече са стоки с висок фискален риск

 Зеленчуците и месото вече попадат сред стоките с висок фискален риск, които приходната агенция след изкъсо. Звеното за фискален контрол на НАП вече следи движението в страната на още 53 рискови стоки.

От началото на годината са били извършили над 42 000 такива проверки. На 10 500 превозни средства са поставени пломби. Звеното е проследило движението на над 500 млн. кг. рискови стоки, сред които плодове и зеленчуци, месо, захар, брашно, сухо мляко.

От Националната агенция по приходите обясниха, че целта на Звеното за фискален контрол, което беше създадено в началото на 2014 г. е да контролира данъчните рискове при внос и търговия със стоки като плодове и зеленчуци, захар, брашно, месо и месни продукти, олио. Движението им на територията на страната се следи от екипи на приходната агенция на всички граници с държави от Европейския съюз и от мобилни групи във вътрешността на страната.

От средата на май инспекторите на НАП работят и по външните граници на страната съвместно с екипи на Агенция "Митници" и Българската агенция за безопасност на храните. Освен товарни, на фискален контрол вече са подложени и лекотоварни превозни средства.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване