07/04/14 12:14
(http://pik.bg)

Мястото на расистите е в затвора, скандира протест в столицата

Мястото на расистите е в затвора, скандира протест в столицата

Около 20 души се събраха на протест пред Съдебната палата срещу отказите на прокуратурата да образува дела срещу престъпления от омраза, тъй като те създават ефекта на доминото, и срещу опитите й "да оправдае бездействието си и да защити извършителите на престъпление", предаде  Novini.bg.

До този протест гражданите стигат, тъй като през последната година значително нараства броят на хората, които са обект на вербални и физически нападения заради цвета на кожата си или етническия си произход. Вече всеки упражнява речта на омразата. Тя се налага като обществено мнение, а не се осъжда като престъпление, заявяват протестиращите.

Те ще внесат протестно писмо до главния прокурор Сотир Цацаров, както и до омбудсмана Константин Пенчев. Също така ще бъде внесен сигнал срещу общинския съветник на Варна Костадин Костадинов, който нарече пострадалите от наводнението във варненския кв. „Аспарухово“ – паразити и нечовешка сган.

Демонстрантите са издигнали плакати, сред които: „Има ли расисти в прокуратурата“, „Искаме справедливост тук, а не в Страсбург“, „Защо българската прокуратура е сляпа за расизма“ и „Мястото на расистите е в затвора, а не в общинските съвети“.

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване