07/04/14 15:16
(http://pik.bg)

Намалиха присъдата на бивш депутат от ДПС с една година

Намалиха присъдата на бивш депутат от ДПС с една година

Софийски апелативен съд (САС) намали присъдата на бившия депутат от ДПС Митхат Табаков по едно от делата срещу него от 4 на 3 години затвор, съобщи БГНЕС.

Митхат Табаков е първият народен представител, влязъл в затвора за корупционни престъпления.

Обвинението срещу него е за подкуп за периода от октомври 2004 г. до 19 ноември 2004 г. През октомври 2012 г. Софийски градски съд даде на Табаков ефективна присъда от 4 години.

Днешното решение на апелативните магистрати може да се обжалва или протестира пред Върховния касационен съд.

През 2004 г. като кмет на община Дулово Табаков е поискал и взел подкуп от 10 хил. лв. от Петко Горбанов, управител на "Водоснабдяване и канализация" ООД, Силистра.

Табаков получил парите на 19 ноември 2004 г. по собствената си банкова сметка, за да сключи договор с "ВиК" за изпълнение на обществена поръча с предмет "Дълбок сондаж и подмяна на уличната водопроводна мрежа на село Вокил, изследване на мрежата".

Фактът, че Табаков е взел подкупа се доказва и от наличното по делото платежно нареждане, с което по неговата лична сметка се превеждат точно 10 хил. лв.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване