07/04/14 14:49
(http://pik.bg)

Помилваха епископ Борис въпреки порноскандала

Помилваха епископ Борис въпреки порноскандала

Мощен скандал се завихря в църковните и богословски среди заради решението на Великотърновския митрополит Григорий заточеният за сексскандал епископ Борис да възстановява манастири.

Идеята на владиката била бившият игумен на Бачковския манастир да изготви занапред специална програма икономическо и духовно възраждане на духовни средища във Великотърновска епархия, твърди синодален източник на "168 часа".

Свещеници, миряни и преподаватели от богословските факултети в София, Велико Търново и Шумен обмислят да разговарят с Григорий и да настояват той да отмени скандалното си решение. Мотивите им - имало реална опасност, ако Борис поеме управлението на няколко манастира, те да се превърнат в публични домове

А доказателството на богословите пред владиката Григорий ще бъде излъченият в социалните мрежи порноклип. "Ясно се вижда как дядо Борис иска нестандартна любов от три негови подчинени служителки в Бачковския манастир. Те се дърпат и казват :Дядо, спри, децата ни ще ни убият ако видят отвратителните кадри", разказа известен преподавател по богословие, който е гледал и четирите части на бруталните секссцени в Бачковската обител. Бях шокиран и потресен, казва теологът.

Той е категоричен, че нуждата от сериозна църковна администрация в православните манастири била толкова голяма, че Синодът без никакви разисквания по скандалния видеозапис от сескоргията одобрил отраз идеята на Григорий Борис да отговаря не само за един, а за няколко манастира. Както поискал търновският владика.

Нещо повече, рокадата от Рила щяла да бъде трамплин към по-висок пост бившият бачковски игумен да стане викарен епископ на митрополит Григорий.
Според богослова Борис имал безспорни качества на администратор, които архиереите правилно оценили.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване