07/05/14 08:40
(http://www.klassa.bg/)

Актрисата Вили Марковска: Преди 5 г. спрях да ям месо

 Вили очаква премиерата на българския филм с нейно участие „Жената на моя живот”, в който тя изпълнява ролята на кюрдка. Трилърът вече е готов и предстои премиера. Кога ще се състои, тя още не знае. В момента пътува из страната с театър „Искри и сезони” и участва в  „Избори до дупка” на Бранислав Нушич и „Имам нужда от теб” на Нийл Саймън. А планове за почивка все още не е „скроила”.

 

- Вили, как откри за себе си йога. Знае се,  че когато ученикът е готов, учителят се явява. При теб как се случи този интерес?

 

- Учителят още не се е явил. Нямам си гуру.  Не знам доколко хората са запознати с йога. Радвам се, че четат, интересуват се и тръгват по този път. Главната цел на йога е успокоение на ума. Това е най-важно, за да изглеждаме добре и да бъдем здрави. Всичко е свързано и без да бъдем вътрешно чисти, няма как външно да сме красиви. Аз тръгнах  по този път, защото исках да намеря система, да се усъвършенствам и да работя върху себе си.

 

- Да разбирам ли , че не си целила да поддържаш тялото си, а нещо повече?

 

- То няма как да се грижиш само за тялото си. Тръгвайки към йога, това е пътят към усъвършенстване и към по-добро здраве. Целта на йога не е физическа подготовка и поддържане. Когато човек прави само асани, наистина постига гъвкавост и мускулна сила, но това е минимална част от желаното.

 

- От колко години се занимаваш с йога – ти вече си професионален инструктор? Преди това спортувала ли си? Показа и завидни танцувални умения?

 

- Вече станаха 5 години, откакто започнах да се занимавам с йога. А с танци не съм се занимавала професионално. Вероятно това е въпрос на вътрешен усет и нагласа. Винаги съм обичала да спортувам. Нищо обаче не е задържало интереса ми повече от една година.

 

- Йога изисква един по-различен режим на хранене. Ти си казвала, че не пазиш диета, но не нарушаваш режима си. Какъв е той?   

 

- Диетата е нещо, което човек прави за определен период от време. Аз имам изграден режим, изграден начин на живот. Спрях да ям месо преди 5 години,  ям обаче риба. Не пия нищо газирано и не ям сладко – нито торти, нито бонбони или шоколад. Не че се тормозя и си го налагам непрекъснато. Просто вече не ми се яде. Свиква се. Трудно е да се обясни. Умът послуша тялото ми. Пия сокове. Обичам сок от пъпеш и от ананас. Те са ми любими.  Не ги комбинирам с нищо. И са ми достатъчни – за витамини, захар, за всичко...

 

- Кажи как поддържаш лицето си? Имаш ли специални „рецепти”?

 

- Тайната е студената, дори ледената вода. Винаги си мия лицето със студена вода и го обтривам с кубче лед. Това е моята тайна. Дори когато се къпя, гледам върху лицето водата да е ледено студена. Тя свива порите, тонизира и освежава. Когато готвя, си слагам маска от плодове и зеленчуци. Само това. Правя парна баня с билки и почистване, но не ръчно, а със специална апаратура. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване