07/05/14 17:50
(http://www.klassa.bg/)

"Атака" обгради паметника на Левски за гей парада

 Атакисти блокираха паметника на Васил Левски в центъра на София в началото на гей парада в София. Националистите обясниха, че целта на акцията им е „да попречат паметникът да бъде осквернен от участниците в гей парада."

 

 

Такова беше и официалното съобщение на пресцентъра на партията. Няколко часа преди да започне събитието, стотици полицаи блокираха центъра на столицата, за да предотврати очаквани сблъсъци между участниците и критиците на шествието на хората с различна сексуална ориентация.

 

 

Седмото поредно издание на "София Прайд" започна пред Паметника на Съветската армия, като шествието ще потегли след 18 часа по големите булеварди на столицата. Още преди няколко дни „Атака" заклейми провеждането на гей парад по софийските улици.

 

 

Националистите отсякоха, че под диктовка отвън различни гей организации и лобистки групи ще проведат „едно чуждо на националните ни традиции и морал уродливо явление, наречено гей парад в България".

 

 

От партията на Волен Сидеров обясниха, че всяка година, шествието скандализирало обществото, като демонстрирали „неприкрит разврат, сексуална перверзия и морална разпуснатост".Униформени са бетонирани при централни кръстовища, както и в района на паркове, градинки и обществени сгради.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване