07/05/14 15:49
(http://www.klassa.bg/)

ГЕРБ ПРИЛИЧАТ НА СТАДО. ПРЕД СТАДОТО СЕ ДВИЖИ КОЧ. А ОТЗАД ПОДСКАЧА КАНДЖА, КОЯТО ВДИГА ВРЯВА

 Говорих си преди минути с един простичък, обикновен човек. Разбира се, за актуалните събития. Останах удивен от образите, които тоя човечец си беше изрисувал в мислите си. Та той ми каза следното:

ГЕРБ приличат на стадо овце. Не можеш да видиш физиономията, лицето на конкретната овца. Пред стадото се движи коч. Той е водачът на обезличената маса овце. Отстрани обикалят една-две каракачанки. Това са Цецка, Цветанът, Лиляна и оня, дето има самолет. А отзад подскача една канджа, кучка с малки, мелез, която само вдига врява и никаква работа не върши, ама шумът, който произвежда е до небесата. /Канджа е точно такова куче. Да не се бърка с рибарската кука канджа. Тая канджа е специфика на местния диалект. Чувал съм я и в Чирпанския край./
Та, кочът води стадото в неизвестна посока, каракачанките мълчат, а канджата вдига голям шум. Според мен, човекът имаше предвид, че канджата играе ролята на медиите.
Малко дълъг стана текстът, ама се опитах да бъда разбираем.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване