07/05/14 08:47
(http://www.klassa.bg/)

Музикалното ателие на Маги Джанаварова

 Победителката в третия сезон на Music Idol Маги Джанаварова превърна дома си в шивашко ателие. Напоследък певицата съчетава музикалните си проекти с лансирането на собствена модна линия. Идеите за колекцията се раждат във всекидневната й, разказа изпълнителката на „Светът е мой”. Специално за „Монитор” Джанаварова отвори вратите на жилището си.

 

Певицата не крие радостта си, че вече има собствена линия дрехи. „Всичко стана много спонтанно. Много се чудех кой да бъде стилистът за новия ми клип. Докато се мъчех да разреша дилемата, се сетих за Миглена Каканашева. С нея се познавахме бегло, но ми направи впечатление, че е изключително креативна и млада дизайнерка. Звъннах й да я питам за съвет относно дрехите. Тя с лека ръка просто каза «Ние ще ти ги ушием!” Това бяха думи, които никога не бях чувала -  някой да повярва, ей така, безкористно в мен, да пожелае да работи с мен в съвсем различна посока”, разказва Джанаварова.

 

Миглена Каканашева й предлага да се направи линия Magi Djanavarova за Megz. Това е сфера, много различна от музиката, но любимката на тийнейджърите се впуска с главата надолу в проекта.

 

„За мен това беше сбъдната мечта. Още от малка си рисувах разни модели на дрехи. Карах баба ми да ми шие най-различни мои приумици. Като поотраснах, спрях да се вълнувам чак толкова много от моден дизайн. Някак си надделя музиката“, връща лентата назад изпълнителката. Сега обаче

 

кроенето на дрехи се е превърнало в хоби

 

Досега певицата е изработила над 12 модела. „Слоганът на марката, с която си партнирам, е: „Искаме да продаваме дрехи на цената на един обяд”. Аз лично не разбирам онези, които излизат на пазара със собствена марка, която не е по джоба на повечето хора. Един дизайнер първо трябва да изгради име, да се утвърди на пазара и чак тогава да мисли колко струва”, обяснява прохождащата в света на модата певицата.

 

Маги черпи вдъхновение за дрехите си в хола. „Тук ми е уютно, чувствам се спокойна. За мен домът е много свещено място, но в същото време обожавам да каня приятели. Целият апартамент е решен в топли цветове и естествени материали. Затрупала съм се със списания, награди и най-различни джунджурии, но те превръщат апартамента в дом. Вече нямам място дори за обувките си. Събрала съм над 60 чифта”, разказва изпълнителката.

 

Всекидневната е най-светлата част от апартамента. Стаята е с огромни прозорци, които играят ролята на външни стени. Маги се крие от съседските погледи зад щори. „Обичам да ми е слънчево. Обожавам, когато се прибера, директно да вляза и да се настаня на диванчето”, смее се певицата.

 

Вместо с пуканки и дистанционно Джанаварова релаксира с купа с плодове и молив в ръка. „Скицирам си разни неща, спонтанно хрумнали ми идеи, не само за дрехите, но и за дома ми. Например много се кефя на един часовник, който ми направиха с декупаж”, доволна е Маги. С тази техника, използваща салфетки за декорация, е украсена и дъската за рязане на певицата.

 

Кухнята е другото пространство, където Маги развихря въображение. Обича да готви за приятеля си Ивайло, той също й спретва кулинарни изненади. Неотдавна я сюрпризирал с печено агнешко: „По принцип не ям месо. Първо, защото не ми е толкова вкусно и второ не мога да си представя как ще убия дадено животинче и после ще го ям, но неговата изненада много ми хареса”, разказва Джанаварова.

 

Маги и половинката й са заедно от пет години, от една живеят заедно. „Справяме се добре. В днешно време повечето млади хора са изключителни егоисти. Когато свикнеш да живееш сам и да не трябва да се съобразяваш с никого, после е малко трудно да приемеш да ти нарушат личното пространство и спокойствие.”

 

За разлика от певицата приятелят й няма нищо общо с музиката – поне в професионален план. Ивайло се занимава с маркетинг и мениджмънт на алкохол. Засега двойката не планира бебе. „Решили сме да градим кариера, така че един ден като решим  да си имаме дете, бъдещето му ще трябва да е осигурено”, категорична е Джанаварова.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване