07/05/14 15:15
(http://pik.bg)

Станишев: Целта не е аз да ставам еврокомисар

Станишев: Целта не е аз да ставам еврокомисар

Сергей Станишев индиректно отрече информацията, че ще става еврокомисар, преди минути на пресконференция. "Ако смисълът на всичко беше аз да бъда еврокомисар, нямаше да правим всичко, което правихме досега. Аз не участвам в сделки. За мене е задължително България да излъчи достойна кандидатура", поясни той. Във вторник той отива в Брюксел, където щял да изкаже мнението си за бъдещето на европейската левица и в частност българската. 

"БСП ще бъде носител на промените в страната. Конгресът трябва да даде нова надежда на голямата част от българите, които очакват в България да има национално отговорна политика", поясни Станишев. На въпрос дали неговото предложение за лидер на БСП ще бъде енергийният министър Драгомир Стойнев той отговори с думите: "Почакайте и ще видите". 

БСП не е склонна да прави обединена левица с АБВ преди изборите. "В момента страната се нуждае от обединяване на усилията, но не на всяка цена", обясни Станишев.

Все още не са започнати номинациите за лидер на БСП, допълни Драгомеир Стойнев, който днес бе избран за заместник-председател на БСП. 

 

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване