07/06/14 15:50
(http://pik.bg)

Яне Янев пред ПИК: Андреева да излезе и да каже кой я назначи на този пост, на коя групировка служи и тази групировка колко пари е похарчила, за да я направи министър!

Яне Янев пред ПИК: Андреева да излезе и да каже кой я назначи на този пост, на коя групировка служи и тази групировка колко пари е похарчила, за да я направи министър!

Председателят на РЗС Яне Янев също бе възмутен от скандалното поведение на министъра на здравеопазването Таня Андреева. Както винаги г-н Янев бе откровен пред ПИК и взе отношение към разрухата в родното здравеопазване под вещото ръководство на министърката.

Интервю на Костадин Радулов

- Г-н Янев, навремето печално известният Нейчо Неев бе казал: "Егати държавата, щом аз съм и вицепремиер". Важат ли тези думи и за днешния здравен министър Таня Андреева?

- Естествено, че важат. Министър Таня Андреева е най-голямото недоразумение в българското здравеопазване. Тя е по-зле дори и от прословутата Мими Виткова, която управляваше по времето на Жан Виденов. Нещо повече - Виткова направо си е корифей, ако се сравнява с Андреева. Таня Андреева изглежда зла и неадекватна жена. Така или иначе тя ще излезе от министерството и ще трябва да отговаря за безобразията си. Тези безобразия са направени с умисъл. Не случайно здравеопазването ни е в тотален колапс. Андреева направи цяла серия от глупост, след глупост. Тя поросто демонстрира самочувствие бед никакво покритие.

- Здравната каса е с дефицит от 500 млн. лева.....

- Таня Андреева превърна Здравната каса в обърната пирамида, т.е. тя беше източвана непрекъснато, без да има съответните приходи. Аз съм сигурен, че до края на октомври  ще има съдени и осъдени. Този път няма да им се размине и РЗС ще направи всичко възможно, това да не се случи. 

- Ами ако всичко си тръгне постарому, без виновни без осъдени?

- Тогава народът няма да ни прости. Ще хване тоягите и ще измете всички.

- Нормално ли е, касата да е източена, здравеопазването да е съсипано, а госпожата да се пече по бански на плажа?

- Тази министърка просто е едно недоразумение. То, поне да беше хубава и да имаше какво да покаже на плажа....Тя, а и всичките управляващи, ако се покажат на плажа, ще изглеждат еднакво отвратителни. Видяхте снимките. Нормален човек ще го е срам така да се показва. Отвратително.

- Съсловните организации също пропищяха от министър Андреева. Как ще се преодолее напрежението при тях?

- С незабавна оставка. Искам Андреева да излезе и да каже кой я назначи на този пост, на коя групировка служи и тази групировка колко пари е похарчила, за да бъде назначено за министър това недоразумение.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване