07/08/14 07:14
(http://www.klassa.bg/)

Георги Василев: Съществуващите политически сили явно не работят

 Създаването на "Република БГ" е инициатива на няколко ентусиасти, които преди една година си казаха: "Стига, нещата могат да бъдат и по-добри!". Точно една година след учредяването на партията вече имаме своя централен офис в София и явно нашият път до този момент е бил успешен.

С тези думи лидерът на ПП "Република БГ" Георги Василев откри централния офис на партията в столицата.

"Учредихме партията точно преди 1 година - на 7 юли 2013 година, с цел да бъдем алтернатива на политическото статуквото", обясни при откриването зам.-председателят на партията Найден Кирилов. По думите му офисът на партията се намира в символична за българската архитектура сграда в центъра на София, а първият собственик на апартамента е министърът на правосъдието в периода 1918 - 1919 година Петър Джидров.

Предстоящите предсрочни парламентарни избори ще бъдат първите избори, в които партията ще участва, стана ясно от словото на Георги Василев преди символичното прерязване на лентата на входа на офиса. По думите му "Република БГ" съзнателно се отказала от участие в европейските избори, тъй като счита, че пътят към Европа минава през уреждане на нашите вътрешни дела в нашата собствена къща.

"Живеем с желанието за големи победи и с мечтите да видим България като достоен член на европейското семейство", обяви Василев пред събралите се гости. Сред тях бе и председателят на НДСВ Антония Първанова, като по думите на Василев двамата се стари приятели, което е основната причина за присъствието на Първанова, макар той да не изключи бъдещи съвместни действия и разговори.

"Времената са сложни, има една безпътица, а съществуващите политически сили явно не работят за реализирането на идеите, които са прокламирали", сподели  Георги Василев. По думите му, цялата политическа енергия отива в разбирателства между партиите на статуквото. "Нашият политически проект има противоположният смисъл - да бъде алтернатива на боричкането, а политиката да стане това, което трябва да бъде - занимаване с обществените дела, търсене на решение на проблемите и осъществяване на промените, които хората желаят", категоричен бе председателят на "Република БГ".

Амбицията и желанието на партията е да даде на хората алтернатива, благодарение на целия опит, който има като юристи, бизнесмени и хора на науката, обясни той. "Стараем се да намираме решенията като концепции, след което да прилагаме планове за реализирането им. За тази една година процеса на реално влизане в политиката е изключително голям за толкова млада партия. Ще спомена успешно проведената кампания за събиране на подписи за свикване на референдум - 373 000 подписа, което е едно внушаващо постижение. Искаме да се представим по този начин и на предстоящите парламентарни избори", пожела си Василев.

Той призна, че трудно може да прогнозира резултат на предстоящите предсрочни парламентарни, тъй като това ще бъде първото реално изпитание за "Република БГ". "При всички случаи имаме не само амбицията, но и полагаме всички усилия влизането на партията в следващото Народно събрание да бъде реалност. Ще се стараем то да бъде да бъде и колкото се може по представително", заканите се Георги Василев.

"В момента изграждаме нашите офиси - имаме създадени щабове за подготовка на изборите във всички окръжни градове, провеждат се обучение на кадрите на партията за подготовка на изборите, а същевременно продължава развитието на платформата на "Република БГ" в една конкретна изборна програма", завърши той. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване