07/08/14 14:13
(http://pik.bg)

Днес честваме 135 години от създаването на Националната гвардейска част

Днес честваме 135 години от създаването на Националната гвардейска част

Националната гвардейска част (НЧГ) навършва 135 години от създаването си. Годишнината ще бъде отбелязана с поредица от събития, съобщиха от пресцентъра на Министерство на отбраната. Футболна среща между отбора на НГЧ и приятели и отбора на Националната служба за охрана (НСО) ще се състои утре, 9 юли, от 19.00 ч. в комплекс „Борисова градина” на „Спортна София” ЕАД, предаде агенция "Фокус". 


За четвъртък, 10 юли, е предвидено валидиране на пощенска марка в Музея на съобщенията в сградата на Централна поща от 10.00 ч. Вечерта от 21.30 ч. на пл. „Княз Александър І” ще се състои церемония-спектакъл „Искри” с участието на Представителния военен духов оркестър на ВМС и Фестивалния оркестър, с лазерно шоу и илюминации.


В Народния театър „Иван Вазов” в петък, 11 юли, от 18.00 ч. ще бъде представен тематичен концерт-спектакъл, посветен на 135 г. от създаването на българската гвардия. 


На 12 юли 2014 г. от 12:00 ч. ще се извърши Смяната на часовите пред сградата на Администрацията на Президента на Република България и ще бъдат изпълнени елементи от церемония-спектакъл „Искри”.


Входът за всички събития посветени на 135-ата годишнина от създаването на Националната гвардейска част е свободен.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване