07/08/14 13:36
(http://www.dnevnik.bg/)

Орешарски смята, че основните показатели на държавата не са влошени


Основните показатели на държавата не са влошени спрямо миналата година, е мнението на премиера Пламен Орешарски, съобщи правителствената пресслужба. 

Вчера президентът Росен Плевнелиев настоя за актуализация на бюджета заради изоставането на приходите. Днес надзорният съвет на Националната здравноосигурителна каса пък одобри предложение за актуализация на нейния бюджет с допълнителни 328 млн. лв.  

На среща с шефовете на Българската стопанска камара Божидар Данев и на Асоциацията на индустриалния капитал Васил Велев премиерът е изразил мнение, че проблемите в редица сектори, не са функция на последната година, а на по- дълъг период от време.  Той е подчертал, че основните ключови макроикономически и финансови параметри не са влошени спрямо миналата година. 

На консултации днес в Народното събрание БСП, ДПС и ГЕРБ се съгласиха да обсъдят актуализация на бюджета на здравната каса, ако тя бъде внесена от правителство. 

След срещата с Орешарски Данев и Велев казаха, че Орешарски имал няколко варианта за промени в бюджета. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване