07/08/14 06:49
(http://www.klassa.bg/)

Само заредени с батерии мобилни устройства на летищата

 Американските транспортни власти обявиха, че на летищата, откъдето излитат самолети за САЩ, ще бъдат стриктно проверявани всички електронни устройства. За целта устройствата трябва да бъдат задължително заредени.

 

Американското Управление за транспортна сигурност няма да допуска клетъчни телефони и други електронни устройства при полети до САЩ, ако те не са заредени, съобщиха от управлението.

 

Новата мярка е част от обявената миналата седмица от федералната агенция кампания за повишаване на сигурността във връзка с опасения, че базираната в Йемен групировка “Ал Кайда на Арабския полуостров” и ислямисткият Фронт “Ал Нусра” - клон на „Ал Кайда” в Сирия, готвят атентат на самолет, посочиха американски висши представители.

 

Новото изискване се отнася за мобилни телефони, таблети, лаптопи и други устройства, които биха могли да се използват като бомба.

 

Заради новите проверки цари хаос по летищата. Силите за сигурност по летищата изземат телефони и лаптопи, ако те не могат да бъдат включени.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване