07/08/14 20:29
(http://www.klassa.bg/)

Страхил Ангелов: София прилича на Бейрут заради няколко милиона лева

  Защо в 21 век се случи това нещо със София? Защо не бяха изстреляни противоградни ракети? На това трябва да отговори инж. Николай Николов – директор на Изпълнителната агенция „Борба с градушките“. Това каза  народният представител от БСП Страхил Ангелов във връзка с проливния дъжд и градушката, които наводниха улиците в столицата и нанесоха множество материални щети, а възрастен мъж почина, след като бе затиснат от дърво в Борисовата градина. „Първо, съболезнования на близките на загиналия човек, което е най-голямата трагедия в тази ситуация.Това е много сериозно застрахователно събитие – щетите въобще не са малки. Аз съм потресен, как може такова нещо да се случи в 21 век”, подчерта той. 
Попитан, къде са отишли парите за противоградните ракети, Ангелов отговори: „Ами, да, резултатът е този. Извинявайте, обаче не става дума за стотици милиарди. Става дума за няколко милиона, които не би трябва да са проблем за една държава. Че аз не знам дали и в Африка им се случва такова нещо. София прилича на Бейрут заради няколко милиона лева. Това е, дотам я докарахме”. Ангелов каза, че през всичките тези години са разпродадени немалка част от площадките за изстрелване на противоградни ракети. По думите му, ракетите нямат покритие на цялата страна. „Защото някога оная лошата Народна република България беше предвидено това нещо и то не се случваше. Имаше покритие на цялата страна, изстрелваха противоградни ракети, за да се брани земеделската продукция, както и, разбира се, и градовете, и имуществото, и здравето на хората. Просто не мога да повярвам, докъде сме се докарали”, каза Страхил Ангелов. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване