07/08/14 06:44
(http://www.klassa.bg/)

Хилари Клинтън: Меркел е велика, Путин - докачлив!

 Бившият държавен секретар на САЩ Хилари Клинтън определи германския канцлер Ангела Меркел като “най-великия лидер в Европа” по време на посещението си в Берлин.

 

Според нея крайно време е САЩ да има жена за лидер, макар да не потвърди, че ще се стреми към президентския пост. Клинтън, която представи в германската столица новата си книга “Трудни решения”, също така определи руския президент Владимир Путин като “твърд, но лесно докачлив човек”.

 

Мнозина очакват бившата първа дама на САЩ да се включи в надпреварата за Белия дом през 2016 г. Самата тя посочи Меркел като добър довод за това САЩ да имат жена за президент в скоро време.

 

“Мисля, че сме готови жена да си пробие път през стъкления таван”, заяви Клинтън в интервю за германския в. “Билд ам зонтаг”, като добави, че ще реши дали да се кандидатира за президент в края на тази година или в началото на следващата.

 

Тя се пошегува с факта, че и двете с Меркел имат вкус към костюми с панталони, и изрази възхищение от лидерството на германския канцлер в Европа по време на кризата в еврозоната.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване