07/09/14 07:57
(http://www.klassa.bg/)

Агенцията за борба с градушките е информирала компетентните институции за приближаващата към София буря

 Агенцията за борба с градушките е предала информацията за приближаващата към София градушка и е информирала компетентните институции. Това каза инж. Николай Николов – изпълнителен директор на Агенцията за борба с градушките. По думите му, агенцията предава в реално време информация към Военновъздушните сили на армията, ръководство „Въздушно движение“, Гражданска защита и НИМХ. Той допълни обаче, че подобна градушка се образува много бързо. „Вчера над София, и по-конкретно над Драгоман, се бе образувала суперклетка в порядъка на 7-8 минути. За същото време тя се изсипа над столицата с най-голямата си сила. Нашите радарни станции отчетоха явлението. Екипите на Агенцията за борба с градушките работиха вчера до 3:37 мин. часа през нощта в цялата страна заради паднали градушки. Радарната информация, която получаваме я предаваме директно онлайн на другите институции“, каза още Николай Николов. 
Той коментира, че Агенцията за борба с градушките обработва градоопасни облаци само над земеделски площи, а не над градове, какъвто е случаят в София. Николов допълни, че проблемът с липсата на пари за противоградни ракети, за който агенцията по-рано информира, вече е разрешен, като се очаква на днешното заседание на Министерски съвет да бъдат гласувани допълнителни средства в размер на 1,2 млн. лева.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване