07/09/14 07:36
(http://www.klassa.bg/)

Актуални въпроси на двустранните отношения обсъдиха Михаил Миков и Сергей Лавров

 Актуални въпроси на двустранните отношения в областта на външната политика, културата, енергетиката, икономиката и транспорта обсъдиха председателят на 42- рото Народно събрание Михаил Миков и министърът на външните работи на Руската федерация Сергей Лавров.
 
 
В рамките на работното посещение на руския външен министър председателят на българския парламент даде вечеря в чест на госта и неговата делегация.
 
 
Михаил Миков потвърди готовността на Народното събрание да съдейства за развитието на интерпарламентарните връзки и информира Сергей Лавров за целите и задачите на новосформираната Парламентарна асамблея на Процеса на сътрудничество в Югоизточна Европа.
 
 
В срещата участваха и  председателят на ПГ на Коалиция за България Атанас Мерджанов, заместник-председателят на ПГ на ПП ГЕРБ Цецка Цачева, председателят на Комисията по външна политика Янаки Стоилов и председателят на Групата за приятелство България – Русия Николай Малинов.
 
 
Председателят на Народното събрание Михаил Миков връчи на руския гост Почетен плакет 135 години български парламентаризъм.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване