07/09/14 07:01
(http://www.klassa.bg/)

Без нови еврооблигации до 2016 година

 България вероятно няма да предлага на международните инвеститори еврооблигации преди идната година или по-вероятно преди 2016 г., след като привлече 1,49 милиарда евро (2 милиарда долара) през юни от търга на 10-годишни облигации, каза от Брюксел за Блумбърг финансовият министър Петър Чобанов.

 

Страната продаде държавни облигации на 27 юни при доходност от 3,055 процента или 160 базисни пункта над осреднените суапове (средното равнище между търсене и предлагане – бел. ред.), припомня БТА. Предишната емисия на еврооблигации на страната от юли 2012 г. имаше спред от 320 базисни пункта над осреднените суапове според данни на Блумбърг.

 

Най-новият търг бе "най-доброто ни представяне на международните пазари досега", каза Чобанов в ефира на телевизия Блумбърг от белгийската столица, където пристигна за участие в срещата на финансовите министри от ЕС в Брюксел. "Това означава, че международните инвеститори имат доверие, че основите на страната са стабилни. Те гледат на случващото се сега само като на шумотевица, която ще отмине", посочва Блумбърг.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване