07/09/14 08:10
(http://www.klassa.bg/)

Бразилия плаче, германският танк я сгази със 7:1!

 Германците попиляха бразилците в първия полуфинал на Световното! С рекордно 7:1 Бундестимът бе неуправляем и недостижим, и се превърна във финалистът на финалистите.

Още до 29-та минута рекордно във вратата на домакините на Мондиала имаше вече нанизани 5 гола.

Бразилия изпадна направо в амок, а публиката плачеше.

На стадион „Минейрао“ в Бело Оризонте Германия поведе с 1:0 още в 11-та минута с гол на Томас Мюлер.

Последва изстрел в 23-та минута за 2:0 на рекордьора Мирослав Клозе, след което германската серия продължи гръмовно - 24-та минута - 3:0 - от крака на Тони Кроос, направил дубъл в 26-та минута, 29-та минута - 5:0 за Бундестима след удар на Сами Кедира в 29-ата минута.

А докато немският танк мачкаше с бясна скорост, бразилците просто нямаха време да осъзнаят какво им се случва и се държаха като омагьосани.

Окопитени за кратко във второто време, домакините пропиляха поне 3 шанса за гол в германската врата между 50-та и 53-та минута. Пропускът не бе простен и Андре Шюрле наниза 6-то попадение в 69-та минута от статично положение.

Бомбите продължиха със 7-ми гол, пак на Шюрле, дошъл изневиделица в 79-та минута.

Оскар направи последния отчаян опит на бразилците да отмият поне малко срама от челото и успя - с гол в 91-та минута в германската врата, но сметката бе смразяваща - 7:1 за Германия.

Такова унижение Бразилия никога не е преживявала!

Фенове по трибуните плачеха, закрили лице с ръце, невярващи пред позора. 5 гола Бразилия е допускала във вратата си в далечната 1938 г. от Полша, 6 гола - от Уругвай през 1920, но никога досега не е позволявала вратата й да пронижат 7 гола.

Още преди второто полувреме някои отчаяни фенове започнаха да напускат, а силите на реда да се прегрупират в очакване на масови безредици.

Малшанс за домакините бе липсата на голаджиите Неймар и Робиньо - първият контузен, вторият не бе включен в състава за Световното.

В същото време голмайсторите за Германия от последния двубой с Бразилия - Бастиан Швайнщайгер, Марио Гьотце и Андре Шюрле, и сега бяха в състава на Бундестима.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване