07/09/14 00:14
(http://www.dnevnik.bg/)

Видео: Германия стигна финала на световното след подигравка с Бразилия


Германия се подигра по унизителен начин с фаворита Бразилия и се класира за финала на световното първенство след историческа победа със 7:1. 

Бундестимът отбеляза пет гола между 11-ата и 29-ата минута и се оттегли на почивката с аванс от 5:0, което накара част от феновете да напуснат стадиона. 

Томас Мюлер, Мирослав Клозе, Тони Кроос на два пъти и Сами Кедира се разписаха през първото полувреме, а през втората част резервата Андре Шюрле довърши и без това изпадналите в нокаут бразилци с още две попадения. 

Едва в добавеното време Оскар успя да вкара един гол, за да оформи крайния резултат - 1:7, след като секунди преди това Месут Йозил пропусна да вкара осми гол за европейския тим.  

Германия нанесе най-тежкото поражение в цялата история на бразилския национален отбор, а "селесао" не успя и при втория си опит да спечели световната титла на своя земя след трагедията на "Маракана" през 1950 г. 

Освен че подобри рекорда за най-изразителен успех в полуфинал на световно първенство, бундестимът стигна финала за рекорден осми път, като изпревари по този показател днешния си съперник. 

В опит да спечелят титлата за четвърти път германците ще се изправят срещу победителя от втория полуфинал, който ще противопостави Аржентина и Холандия в сряда от 23.00 часа. Бразилия ще продължи участието си с мача за трето място. 


Бразилия започна мача в много високо темпо с преса дълбоко в половината на Германия. Това обаче се оказа рискована тактика, тъй като няколко пъти домакините загубиха топката и позволиха контраатаки при числено предимство на бундестима. 

При първите две не се стигна до опасност, но при третата Сами Кедира спечели ъглов удар. Тони Кроос центрира отлично, а Томас Мюлер беше изпуснат от защитниците и отблизо преодоля Жулио Сезар, за да откри резултата в 11-ата минута. 

Бразилия опита да отговори с опасен пробив на Марсело, който беше спрян с отличен шпагат на Филип Лам. "Селесао" продължи да играе с много разкъсани линии, което доведе до тотален крах само в рамките на няколко минути. 

В 23-ата минута аматьорска проява на бразилската защита позволи на Мирослав Клозе да обстрелва два пъти вратата на Жулио Сезар. Първият удар беше спасен от вратаря, но при втория германският нападател не пропусна да удвои аванса на своя отбор. 

С това попадение 36-годишният играч стана най-резултатният футболист в историята на световните първенства. Той се разписа за 16-и път на световни финали, като изпревари с един гол бразилеца Роналдо. RECORD BREAKER: Miroslav Klose is now the leading World Cup goalscorer of all-time with 16 goals. Outstanding. #GER pic.twitter.com/8kcf3bpjPX— Squawka Football (@Squawka) July 8, 2014Домакините изпаднаха в нокдаун и в следващите шест минути допуснаха още три попадения. Само минута след гола на Клозе Тони Кроос вкара за 3:0. Швайнщайгер изведе по дясното крило Лам, който центрира по земя към Кроос и полузащитникът прати топката във вратата със силен изстрел с левия крак. 

В 25-ата минута Фернандиньо сбърка при изнасянето на топката. Кроос му отне, направи двойно подаване с Кедира и на празна врата не пропусна да вкара втория си гол в мача. 

Кошмарната игра на бразилската защита продължи и четири минути по-късно Германия поведе с 5:0. Сами Кедира комбинира с Месут Йозил, който му върна с едно докосване и халфът на "Реал" вкара първия си гол от началото на мондиала. 
BREAKING: Brazil's Christ the Redeemer statue right now. pic.twitter.com/fvZ0YPJ5Wz

— Football Funnys (@FootballFunnys) July 8, 2014През второто полувреме германците позволиха на своя съперник да създаде няколко отлични възможност да намали резултата. Домакините обаче показа тотална немощ не само в защитен, а и в офанзивен план. 

Първата възможност се откри пред Фред в 50-ата минута след подаване на Рамиреш, но Нойер спаси удара на нападателя. Секунди по-късно Оскар остана очи в очи с германския вратар, но и той не успя да го преодолее. 

В 53-ата минута Паулиньо получи два последователни шанса да обстрелва Нойер, но стражът на "Байерн" показа отличен рефлекс и при двата мощни удара на халфа на "Тотнъм".
 

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/bg_BG/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));Публикувай by Bundesliga.

След като си взеха кратка почивка в първите петнайсетина минути на второто полувреме, германците отново погледнаха към вратата на Жулио Сезар. В 61-ата минута Мюлер отправи страхотен фалцов удар, но бразилският вратар направи отлично спасяване. 

Осем минути по-късно обаче той беше безпомощен, когато четирима бранители наблюдаваха безучастно как Филип Лам подаде към резервата Андре Шюрле и играчът на "Челси" отбеляза шестия гол в мача. Silent tweet via @MeStesso79 pic.twitter.com/dyuX5fhgqz

— Filippo Ricci (@filippomricci) July 8, 2014 Бундестимът обаче не се задоволи с това и в 80-ата минута Шюрле направи резултата 7:0. Той получи далечно подаване, овладя отлично топката и я изпрати във вратата с мощен удар с левия крак, който се отби в горната греда.

Eдва в заключителните десет минути германците проявиха милост и решиха да не правят резултата двуцифрен, като предпочитаха да задържат продължително топката и да не организират директни атаки към Жулио Сезар. 

В последната минута Месут Йозил се озова сам срещу вратаря, но пропусна да вкара осми гол с удар покрай вратата. В ответната атака Оскар беше изпуснат от защитата, финтира бранител и оформи крайния резултат - 1:7. 
"Stop! Stop he's already dead!" #WorldCup2014 #BrazilvsGermany pic.twitter.com/C0kG0pLPRb

— SimpsonsQOTD (@SimpsonsQOTD) July 8, 2014

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване