07/09/14 11:53
(http://pik.bg)

Поставиха под карантина Центъра за имигранти в Ковачевци

Поставиха под карантина Центъра за имигранти в Ковачевци

Под карантина е поставен Центърът за имигранти в с.Ковачевци, съобщиха от пресцентъра на областната администрация в Перник. Ограничението е наложено заради регистрираните там случаи на варицела. От началото на месеца са заболели 7 деца, 2 от които се лекуват в болница, а останалите са на амбулаторно лечение.

Няма заболели от персонала, нито от възрастните в лагера, сочи редовният месечен доклад на Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ в Перник, изпратен до областната администрация. Екипи на РЗИ - Перник извършват ежеседмичен мониторинг на хигиената в лагера. До момента не са регистрирани пропуски и несъответствия. В лагера е установен и случай на малария при 54-годишен афганистанец.

Болният е насочен за хоспитализация в специализирана клиника в София. Този вид малария не се предава от човек на човек, а се причинява от комари, уточняват от областната администрация. Връчени са предписания за наблюдение на контактните лица, преустановяване на плановите имунизации, прием на неболедували деца и масови мероприятия.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване