07/10/14 10:21
(http://pik.bg)

8 души в инфекциозното след наводнението в Добрич

8 души в инфекциозното след наводнението в Добрич

Расте броят на жителите на Добрич потърсили медицинска помощ след съмнения за инфекция, причинена от замърсена вода след потопа, който връхлетя града, съобщава Тв7. Осем засега са пациентите в инфекциозното отделение на добричката болница. Всички те са от пострадалите от наводнението миналия месец райони.

Заболели са през последните 5-6 дни и проявяват едни и същи симптоми - висока температура, болки в ставите и мускулите, силно главоболие, което не се облекчава от аналгина. Съмненията за заболяването лептоспироза. То е с инкубационен период от около 2 седмици, което напълно съвпада с водното бедствие в Добрич. Очаква се първите резултати от пробите да пристигнат утре и да потвърдят или отхвърлят съмнението на лекарите за това заболяване.

Тревога се възцари в Добрич, след като през последните няколко дни средно по двама-трима пациенти попадат в болницата със съмнение за инфекция, причинена от 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване