07/10/14 23:02
(http://pik.bg)

Бедствено положение е обявено на територията на община Ловеч

Бедствено положение е обявено на територията на община Ловеч

11 населени места в Община Ловеч са без ток след бурята, която започна в 19:00 часа. Кметът на Ловеч Минчо Казанджиев каза, че е обявено бедствено положение на територията на общината.

"Целият кризисен щаб, заедно с областния управител в момента са при мен и работят, всички институции са организирани. Положението е овладяно, има изпочупени дървета – стари чинари, които са едни от емблемите на нашия град, започваме да почистваме.

Има залети социални и държавни заведения, и наводнени къщи в по—ниската част на града, няма опасност за гражданите. Задачата ни в момента е да обезопасим местата с изпочупени дървета. Досега по подадена информация има една затисната кола. Всички водни басейни в района са под контрол.

Няма да бързаме да отменяме бедственото положение в района", допълни още кметът на Ловеч.

Около 40 л/кв.м е падналият дъжд в региона, съобщиха от метеорологичната служба. Голяма част от Ловеч е блокиран. В централната част на града, на централния булевард на града има много закъсали автомобили и той е непроходим. Непроходими са и няколко улици към кварталите в Ловеч.

11 населени места в областта са без ток. От „Гражданска защита“ съобщиха, че има множество сигнали за наводнение на жилища и мазета, и екипите отстраняват наводнените части.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване