07/10/14 16:42
(http://pik.bg)

Варненските лекари на предупредителен протест утре

Варненските лекари на предупредителен протест утре

Варненските лекари излизат на предупредителен протест утре, съобщи доктор Светлин Митев, председател на Варненската лекарска колегия. Информацията за протестите е пристигнала преди малко, като в писмото изпратено от председателят на Българския лекарски съюз Цветан Райчинов се казва, че по предложение на университетските областни и общински болници е обявен предупредителен протест, който ще се проведе на 11 юли от 12.00 до 13.30 часа пред сградите на болничните заведения. Д-р Светлин Митев добави, че в писмото се казва, че протестът ще се състои в случай, че в парламента не бъде внесено предложение от Министерски съвет за актуализация на бюджета на НЗОК.

„Т.е. ако утре до обяд внесат предложение, няма да има протест”, каза още специалистът. Според него, това е начинът, по който неговите колеги се надяват да задействат процедурата по актуализация на НЗОК. Д-р Митев добави, че Българският лекарски съюз в качеството си на съсловна организация подкрепя тази инициатива и се обръща към колегите за активно участие.

В писмото се казва още, че протестите не са с политически характер, а в защита на каузата за оцеляване на каузата, както и гарантиране сигурността на всички служители.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване