07/10/14 19:13
(http://pik.bg)

ГЕРБ: От защитното съоръжение на българо-турската граница са изградени едва 53 процента (снимки)

ГЕРБ: От защитното съоръжение на българо-турската граница са изградени едва 53 процента (снимки)

От планираното защитното съоръжение на българо-турската граница, в цялостен вид всъщност са изградени едва 53 процента. Това стана ясно от проверка на място, извършена днес от народните представителите на ПП ГЕРБ членове в Комисията по отбрана, в 42-то Народно събрание.

Депутатите инспектираха 16-километров участък между ямболските села Лесово и Голям Дервент.

Не сме доволни от видяното”, категоричен бе народният представител Валентин Радев и припомни многократно отлаганите срокове за завършване на съоръжението.

Той посочи, че не може нещо, което е трябвало да стане през март, да стане през август може би. Радев отново постави като друг основен проблем цената на оградата. „Има подаден сигнал до прокуратурата и чакаме тя да се произнесе – 5,1 млн. равно ли е на 9,5 млн.”, попита той.

По думите му е недопустимо милион и половина лева да са за сметка на Министерство на отбраната, особено при намаления с 60 милиона бюджет на ведомството през тази година, в сравнение с 2013г. „Защо българската армия се ангажира с изграждането на това защитно съоръжение толкова дългосрочно?

Това не е работа на войската”, коментира още депутатът от ГЕРБ. Бившият зам.-военен министър при правителството на ГЕРБ изрази задоволство от свършеното от армията, но изтъкна, че строежът е могъл да се изпълни от специализирана фирма.

Ще продължим да следим какво се случва с това съоръжение и кога ще бъде готово. Не съм убеден, че останалите 47 процента могат да бъдат изпълнени за 20 дни”, коментира и народният представител Димитър Иванов, който вчера поиска оставката на военния министър именно заради недовършената работа по оградата на границата.

Показва се „04.JPG“

 

Показва се „03.JPG“

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване