07/10/14 16:27
(http://pik.bg)

Откриват статуята на Тодор Колев в Шумен, дъщеря му няма да присъства

Откриват статуята на Тодор Колев в Шумен, дъщеря му няма да присъства

Дъщерята на Тодор Колев – Албена, ще пропусне откриването на паметника на баща си в Градската градина на родния му град Шумен, съобщава ploshtadslaveikov.com.

Статуята на големия актьор е вече поставена там, а тържеството по официалното му представяне ще бъде в петък. Тодор Колев почина на 15 февруари миналата година.

„Няма да отида на откриването, в петък вечерта имам представление. А и от Шумен ми съобщиха за датата на събитието само преди една седмица, това някак си е несериозно…", коментира Албена Колева пред блога. – Не искам да участвам в тези официалности, струва ми се, че са пиар. Ще видя паметника някой ден, когато минавам край града на път към Варна, където често играя представления…".

„Обществеността в Шумен си поиска този паметник. Те си избраха скулптора, който е шуменец, те си избраха мястото, където да бъде поставена статуята, и аз не искам да спирам техния порив. Намериха пари от една голяма фирма. Не знам защо не се направи конкурс за автор на паметника… Не съм човекът, който може да ги спре. Успокоява ме само мисълта, че има някакъв смисъл в това, че хората ще виждат паметника, ще питат кой е изобразен на него и може би ще изгледат някой филм с участието на баща ми", споделя още Албена.

Колева разказа, че в началото са й представили проекта, след това е видяла и няколкото последвали корекции, но последният вариант не й е бил показан.

„В България имаме много малко образци на скулптурата, които са на международно ниво, – казва актрисата. – Ние винаги сме в ъгъла, последна дупка на кавала. Но във факта, че се прави този паметник, има нещо мило – и то не само за мен“.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване