07/10/14 16:03
(http://pik.bg)

Офицерският плаж във Варна пълен въпреки забраната

Офицерският плаж във Варна пълен въпреки забраната

Забраната за къпане на Офицерския плаж във Варна остава в сила, съобщиха от Регионалната здравна инспекция.

Резултатите от последните взети проби на водата трябва да са готови днес, но от инспекцията поясниха, че откритите във водата ентерококи обикновено са много устойчиви и тя трудно ще се изчисти от тях, затова той остава забранен за плажуващи туристи.

Въпреки изричната забрана и поставените предупредителни табели, които да подсещат туристите, че водата не е чиста и крие риск за здравето им, плажът се радва на интереса на много хора, сред които и деца, които пренебрегнаха предупрежденията и събираха слънчеви лъчи именно там, предаде Новинар. 

Здравните власти затвориха плажа, след като във водата откриха ешерихия коли и чревни ентерококи, които според тях причиняват коремно-чревни инфекции, каквато е дизентерията. Изследванията бяха направени след наводнението в квартал „Аспарухово”, което замърси Варненския залив.

Ако сте пренебрегнали предупрежденията и сте се изкъпали във подобни замърсени води, а когато се приберете ви втресе и вдигнете 38-40 градуса температура, може да сте почти сигурни, че ви се е лепнала някоя от бактериите във водата и в следващите 4-5 дни ще сте лепнали дизентерия.

Тя ще ви докара още главоболие, отпадналост и силни болки в корема, които със сигурност ще ви развалят почивката. Ако гаденето и повръщането не ви довършат, то това ще свърши най-характерният симптом – диарията. Тя ще ви накара да прекарате повече време в тоалетната, отколкото на плажа и да съжалявате, че сте пренебрегнали предупредителните табели.

Дизентерия при децата протича още по-тежко, защото загубата на телесни течности може да причини мускулни гърчове. В такива случаи веднага трябва да се потърси лекарска помощ.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване