07/10/14 13:03
(http://pik.bg)

Петима свидетели бяха разпитани по делото за източване на Държавния резерв

Петима свидетели бяха разпитани по делото за източване на Държавния резерв

Петима свидетели бяха разпитани по делото срещу Мирчо Петков и други обвиняеми, предаде Агенция „Фокус”. Основният обвиняем по делото Мирчо Петков е обвинен, че е ръководил престъпна група, занимаваща се с измами, свързани с Държавния резерв.

Според обвинението, Петков заедно с другите обвиняеми са успели да изнесат от Държавния резерв 84 хиляди тона жито за над 20 милионна лева. На днешното заседание бяха разпитани свидетелите Димитър Георгиев, Станка Милева, Веселин Тончев, Деян Кедиков и Иван Иванов. От разпита на петимата свидетели по делото стана ясно, че пет от тях са имали собствени фирми. Към всички бяха зададени въпроси, свързани с това, дали товарните автомобили, регистрирани на фирмите им, са пренасяли зърно за или от Държавния резерв.

При всички свидетели отговорът беше един същ – никой не е превозвал зърно от Държавния резерв или за Държавния резерв. Единствено свидетелят Кедиков е пренасял пшеница и фураж в товарния си автомобил, но той обясни, че това е за негово лично ползване. По време на разпитите на свидетелите се наложи да бъдат прочетени повторно техните показания, дадени през 2007 година по делото поради липса на спомени, тъй като показанията са давани преди 7 години.

Председателят на съдебния състав постави срок до 15 септември страните по делото да се запознаят с документите, постъпили по делото и да направят своите искания по доказателствената част, за да могат да бъдат назначени необходимите експертизи, ако има постъпили искания за такива. Постъпил е документ за Юксел Мехмед за здравословното му състояние, с което двете страни трябва да се запознаят.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване