07/11/14 07:44
(http://www.klassa.bg/)

Електронни табели се захранват от телефонни разговори

 Следващите интерактивни реклами може да комуникират с телефона ви не чрез камерата (QR кодове) или магнитометъра (Pulse), а чрез позвъняване. Учени от Швеция и Великобритания публикуваха разработката си на принтирани електронни табели (малки екрани), които се захранват от телефонни сигнали, за да визуализират съдържанието си.

 

Устройството е крайно елементарно – силиконова основа и дисиликонова платка. Миниатюрен електрохромен дисплей е свързан с диод, който контролира импулсите от принтираната алуминиева антена. Тя улавя едновременно сигнала за контакт и за захранване. Основният проблем на това поколение принтирани етикети е, че поради ниския капацитет на възможните с настоящи технологии принтирани диоди, трябва буквално да допрем телефон до антената, за да проработи.

 

В технологичната концепция за интернет на вещите принтираните етикети са крайно важни, което налага и развиването на нишата.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване