07/11/14 08:03
(http://www.klassa.bg/)

Коалиция БСП-ГЕРБ ще направи БГ стабилна

 Само коалиция ГЕРБ - БСП ще направи България стабилна. Това заяви в интервю за "24 часа" професор Огнян Герджиков.
 
"Отдавна говоря, че германският модел, което в нашите условия значи точно това, е нещото, което може да направи България по-стабилна и да преодолеем състоянието в момента", заяви той и добави: "От гледна точка на партийни интереси е трудно за осъществяване. Но ако стане, ще сваля шапка и на двете партии".
 
В същото време професор Герджиков не вижда какво коренно ще се промени в следващия парламент. "Бареков ще внесе известен колорит, но ние нямаме нужда от колорит, а от балансирано, разумно и държавническо мислене и поведение. Ще влзе вероятно и Реформаторският блок, но в този конгломерат има центробежни сили и не се знае в кой етап ще се разпадне. Т.е. няма да има нищо по-различно", каза той.
 
Според него оттеглянето на Сергей Станишев от председателският пост е оздравително за партията. "България има нужда от стабилна, сериозна лява партия....Промяната най-лесно се усеща, когато лидерът слезе от върха. Тогава ще има обновяване. Дано този процес продължи в правилната посока, за да се оздрави БСП, защото тя е полезна за България", заяви професор Герджиков. Той смята, че още по-полезно е да има и стабилна дясна партия, както и силен център.
 
На въпрос дали Станишев става за еврокомисар, той отговаря: "Той има политически опит, познат е в Европа и се ползва с добро име. Колцина могат да постигнат неговия пост - председател на ПЕС. Така че за мен той е силна фигура, която може да работи добре в Европа и да представлява добре държавата. Независимо че претърпя неуспех у нас, той би бил успешен като еврокомисар".

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване