07/11/14 10:50
(http://pik.bg)

Спипаха телефонни измамници от Сливен, задигнали 20 000 лв.

Спипаха телефонни измамници от Сливен, задигнали 20 000 лв.

МВР залови двама сливналии за извършване на телефонни измам, съобщиха от пресцентъра на Вътрешното министерство.

Заподозрените са участвали в извършването на шест телефонни измами на територията на община Сливен. Работата започнала първоначално с установяването на 47-годишният Д.Б. като участник в измамни схеми. Той бил задържан през месец март, но е освободен поради липса на достатъчно доказателства.

Впоследствие той ангажирал свой познат - 24-годишният В.Д., който се включил в разиграването на сценариите. За времето от април до юни двамата участвали в извършването на телефонни измами на територията на градовете Сливен, Стара Загора, Казанлък и Ямбол.

В началото на юни В.Д. е задържан от полицейски служители в Стара Загора при опит да прибере парите от поредната телефонна измама. Старозагорската прокуратура му повдига обвинение и му е наложена постоянна мярка „задържане под стража”.

При последвалите действия полицейските служители в Сливен са установили двамата като извършители на шест случая на телефонни измами, при които те взели от потърпевшите пари, валута и златни накити в размер на над 20 000 лв.

Работата по досъдебните производства продължава под ръководството на Районна прокуратура-Сливен.


Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване