07/12/14 07:23
(http://www.klassa.bg/)

Барок по джапанки от Лагерфелд

 
Шапки с козирка, целите обсипани с бродерии, намериха нестандартно приложение.
Бременната булка и Лагерфелд – завършекът на голямото дефиле
Кендал Дженер – сестрата на Ким Кардашиян, също беше сред моделите на ревюто.
 
На пръв поглед противоположни стилове решиха колекцията висша мода на Chanel за следващата есен-зима. Едновременно семплост и барок обедини творческият директор на модната къща Карл Лагерфелд.

 

Дантела, пера

 

и бродерии

 

бяха съчетани с модернизъм, а декорът на дефилето този път не беше особено екстравагантен. Теренът на събитието в Гран пале на Шан-з-Елизе беше просторен и светъл, с леки барокови елементи.

 

Интересното в колекцията беше, че роклите, дори и булчинските, са от неопрен – материала, използван за водолазните костюми. Обемът на полите е постигнат с отливки, а не както обикновено с кринолин. Бродериите се разпростират по целите тоалети, като някои от тях са като от цимент. Въпреки тежките визии манекенките дефилираха с не особено луксозни обувки, да си го кажем директно - с  джапанки, но по тях не липсваха допълнителни детайли, за да не стоят съвсем постно в бляскавата визия. Другият аксесоар, на който се наблегна, бяха каскети, чиято козирка докосваше врата на моделите.

 

Напоследък Лагерфелд се опитва да избяга от традиционните обувки на висок ток в колекцията си висша мода. Преди няколко месеца манекенките на дефилето му бяха облечени с изискани тоалети, а на краката им се мъдреха... маратонки. Тогава модните специалисти заключиха, че посланието е  „висшата мода се подмладява”.

 

Сред другите очертани акценти е и този, че тайорът за ежедневието е изчистен. Полите са широки и се носят върху бермуди. За вечерта клиентките на Chanel имат голям избор. Дългите рокли са много - с червено бюстие, бяла рокля с барокови бродерии в злато или сребро, тоалет с

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване