07/12/14 07:13
(http://www.klassa.bg/)

Блумбърг: Иде бум на жилищните кредити в Гърция

 Жилищните кредити в Гърция се очаква рязко да нараснат в следващите години, прогнозира агенция Блумбърг в публикация, цитирана днес от в. "Имерисия". Агенцията твърди, че тази година четирите големи гръцки банки планирали да удвоят ипотечните кредити, тъй като гръцката икономика е започнала да излиза от кризата. Блумбърг очаква, че по отношение на жилищните кредити ще има голям обрат, защото се смята, че пазарът на недвижими имоти е локомотивът на икономическия растеж.

 

Това се случва след дълъг период, през който банките бяха спрели кранчетата, в резултат на което инвестициите на пазара на недвижими имоти бяха замрели, отбелязва Блумбърг. По данни на агенцията инвестициите на този пазар на годишна основа са паднали до 6 млрд. евро, докато преди кризата в Гърция те са били над 21 млрд. евро. Покупко-продажбите на имоти не надхвърлят 10 хиляди, като 80 на сто от тях са били платени в брой, а не с банков кредит.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване