07/12/14 07:18
(http://www.klassa.bg/)

ЗАЩО Васил Найденов стана циник

 „През годините се измислиха едни такива медийни игрички, непрекъснато се търси под вола теле”, започва разговора ни Васил Найденов. Причина за тези размишления не е уж достоверния слух, разпространяващ се от седмица-две, че естрададжията е приключил отношенията с дългогодишния си партньор и импресарио Ивайло. “Новината” дори е опровергана на секундата с присъствието на самия Ивайло на личната ни среща с изпълнителя на големия хит „Казано честно, всичко ми е наред”. „Сега сякаш всичко се обърна с главата надолу и се търси някакъв сеир във всичките измерения, виждаме го навсякъде, за съжаление. Все по-рядко се намират хората, които могат да напишат сериозна рецензия за спектакъл, филм или концерт. Мисля си, че всичко не може да бъде жълто”, продължава темата Найденов, огорчен, че в днешно време журналистиката се базира основно на слухове и клюки. Недоумява и от коментарите каква била музиката по времето на Тодор Живков, като той лично не се поставя под етикети като “галеник на съдбата”.

 

“И това съм чувал дори - че сме ченгета и затова сме оцелели в този толкова нелек период на време. Това, естествено, са абсолютни глупости. За съжаление, аз, който не съм комунист и никога няма да бъда (Кирил Маричков го е изпял), трябва да призная, че по времето на развития социализъм имаше хора, които се занимаваха доста професионално и с кино, и с музика, и с журналистика”, продължава темата Васко Кеца. Тези години той свързва несъмнено с големи трудности, но въпреки това любовта на хората винаги го е следвала. “През 90-те ту ток нямаше, ту вода нямаше, ту храна нямаше. Чувствах се като в една малка Америка. Като влезех в един ресторант или бакалия, винаги любовта на народа ме е обграждала, за което съм истински благодарен на хората и не го казвам подигравателно.

 

Винаги се е намирало и колбаси, и какво ли не... това са по-малките злини

 

Понякога дадени хора не те признават или гледат на теб с насмешка, но като че ли в противовес на това народът пък те обича. Има явно някакъв баланс в природата и може да звучи много самоуверено, но в това отношение съм изпитвал много силна любов към мен. Но както Тончо Русев казваше: “Не е хубаво всички да те обичат, защото това е началото на края”.

 

Макар и любимец на публиката, Найденов се е сблъсквал и с цензура на творчеството му. Избирали максимум 2-3 песни от албум, които да бъдат въртени по радиото. “А другите ги оставяха някъде в безкрайността”, допълва изпълнителят. “Това си беше проблем, защото колкото и да си известен, и ФСБ да си, и Лили Иванова да си, малко или много е важно публиката да има правото на избор”, смята Васко. И днес той с болка признава, че се сблъсква с подобен род проблем. Разказва дори, че в популярна музикална медия имало слух, че трябва да имаш по-специални отношения с когото трябва, за да въртят песните ти. “Затова се обадих на програмния директор и му казах: “Обажда се Васил Найденов!

 

Ще мога ли

 

да спя с вас или само да вечерям

 

за да ми въртите песните!” Подредих го много добре”, доволно отсича 63-годишният естрададжия. “Цялото ми възпитание от площад „Славейков”, където съм се родил, започва да изчезва. За съжаление такъв модел хора започнаха, без да искат, да ни превъзпитават и в нас да избуяват всички лоши неща в стремежа си да отговорим на такъв модел простотия. Тя цари и е заливаща не само в музиката. Тя е във всички сфери”, категоричен е певецът, завършил строителен техникум. “Преуспяващият човек днес за съжаление много често е селяндур, говоря като нарицателно, нямам предвид трудовия селянин. Манталитетът му е такъв, че е готов на всичко. Влиза, свира се в някакво мазе в София или друг голям град. Оттук нататък е готов политически, сексуално и материално... на всичко, за да победи. Много ме е страх от такива хора, защото те напоследък ни диктуват правилата по телевизията. Те имат наглостта да ми махат с пръстче и да казват на всички нас какво трябва да правим и какво не трябва”, разпалено обсъжда проблемите в обществото ни Найденов.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване