07/12/14 08:23
(http://pik.bg)

КАТ дебне в засада на зебри и кръстовища в София

КАТ дебне в засада на зебри и кръстовища в София

Катаджии дебнат почти на всяка пешеходна пътека и кръстовище в София, пише „Телеграф”, като се позовава на собствена проверка. В повечето случаи полицаите паркират между други коли, така че да не се забелязват от пръв поглед и изчакват шофьорите да направят нарушение, за да се появят.

Целта е да бъдат стреснати недисциплинираните водачи в участъци, където има потенциална опасност от катастрофа или минават много пешеходци. Всяка седмица униформените получават план за действие, по който са длъжни да действат.

Местата, където най-често дебнат катаджиите в София са няколко – бул. „Цариградско шосе”, „Сливница”, „Черни връх”, „Цар Борис Трети”, „Княз Дондуков” и „Васил Левски”.

На специално внимание е и Околовръстния път на столицата. Причината е, че всяка седмица на тези места се регистрират средно между 4 и 12 катастрофи, обясняват пътни полицаи.

Според тях, се спират само водачи, които са извършили нарушение, а не се проверяват всички. В такъв случай провинилият се получава фиш или акт, в зависимост от нарушението.

Най- честите нарушения, освен неправилното паркиране, са шофиране без колан и говорене по мобилен телефон в движение, съобщиха от Пътна полиция.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване