07/12/14 07:15
(http://www.klassa.bg/)

Очилата на Оланд прекалено датски

 Френският президент има проблеми и те съвсем не са от политическо естество, както бихме могли да си представим, а са свързани с рамката и стъклата, през които Оланд за известно време ще гледа света – очилата му са произведени в Дания. “Грешката” на президента предизвика вълна от

 

искрено и благородно френско възмущение

 

а местните фирми директно призоваха да не се прави на датски “хере” (господин), а отново да стане мосю Оланд и да смени оптиката.

 

В местната преса все пак се опитват да открият и нещо положително в “предателството” - според клюкарското списание “Клоузър” новите очила придават на Оланд доста по-младежки израз. “Метронюз” пък вижда и политически нюанси и според изданието новата рамка подчертава това, че президентът е в състояние не само на смени очилата – за мнозина, които имат проблеми с очите, всяка една такава крачка е трудна – Оланд е готов да проведе реформи.

 

Иначе френските фирми, производители на оптична продукция, веднага се възползваха от момента да проплачат и да споделят със света, че не всичко при тях върви

 

по мед и масло

 

а мосю Оланд, вместо да ги подкрепи, е избрал чужд модел. Те смятат, че държавният глава се държал като безчувствен и не желаел останалият свят да обърне внимание на качествената продукция Made in France. Някои фирми дори са отишли по-далеч и са изпратили в Елисейския дворец по един гратис модел, съпроводен с всевъзможни обещания за удовлетворение на всички претенции на президента – от размера, формата, теглото и материала на рамката до стъклата. Каква е точно реакцията на самия Оланд засега не е известно.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване