07/12/14 06:49
(http://www.klassa.bg/)

Скандалният банкер Цветан Василев

 Скандалният банкер Цветан Василев е изнесъл 1,7 млрд. лева от КТБ с частния си самолет. Това се казва в сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров, който вчера бе внесен от бившия културен министър Вежди Рашидов. По думите на Рашидов смущаващите данни му били изпратени през нощта срещу петък на пощата му. След като прочел анонимката, Рашидов се консултирал с адвокати, които го посъветвали бързо да подаде информацията в прокуратурата. "Този сигнал е за грабеж на собствената му банка, но на чужди пари”, каза пред журналисти Вежди Рашидов преди внасянето на сигнала.

 

Рашидов заяви, че въпросният „обир”, при който са били изнесени 1,7 млрд. от КТБ, е бил подготвен за 27 дни.

 

Както вече „Монитор” писа, Василев е един от малкото бизнесмени у нас, който притежава собствен самолет. Той е от марката Leajet 60 на канадския консорциум „Бомбардие“. Самолет първа ръка от известния бранд струва 13,3 млн. долара, а на старо тръгва от около 7 млн. долара. И в двата случая обаче цената е без добавените екстри, а те много често я надуват двойно.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване