07/13/14 14:15
(http://pik.bg)

В Симеоновград заплашват, че няма да плащат сметките за вода

В Симеоновград заплашват, че няма да плащат сметките за вода

Жителите на Симеоновград заплашиха, че няма да си плащат водата, ако държавата не вземе спешни мерки за подобряване на нейното качество. Причина за недоволството на хората е, че водата е доказано негодна за пиене и готвене, а цената и е една от най-високите в страната - близо 2,50 лева за кубик, съобщава bTV.

На общоградско събрание хората пристигаха с туби пълни с мастилена течност, която твърдяха, че е напълнена от чешмите им. Освен че е мътна, водата е и опасна, защото е пълна с манган.

Вариантът е изграждане на пречиствателна станция, за която е имало и избран изпълнител. Преди два месеца обаче от Министерството на регионалното развитие стопират процедурата и обявяват нова, което ще отнеме години.

На общоградското събрание симеоновградчани приеха колективна жалба, която ще бъде изпратена на ДКЕВР с искане водата да бъде обявена за непитейна и цената и да бъде намалена драстично.

"Това е цената и това са разходи, които са - това е себестойността на тази вода за цялата област. Има помпени станции, които работят непрекъснато", обясни инж. Никола Каракехайов - гл. инж. ВиК-Хасково.

Според хората намаляването на цената на водата е възможно, както е във Варна например. Там водата, която не може да бъде използвана за бита, струва 19 стотинки, а в Симеоновград тя е 2,48 лева.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване