07/13/14 12:10
(http://pik.bg)

Корнелия Нинова: Приемам номинацията за председател на БСП

Корнелия Нинова: Приемам номинацията за председател на БСП

Приемам номинацията за председател на БСП. Ще участвам в това заседание и обратно на някои слухове ще участвам докрай. Това каза на пресконференция народният представител от Коалиция за България Корнелия Нинова, предаде „Фокус”.

Нинова заяви, че ако бъде избрана за председател на БСП, ще направи три основни неща: „Ще поставя въпроса за промяната вътре в БСП и ще я осъществя, ще поставя на друга основа коалиционните отношения и ще бъда инициатор на разговори със всички политически и граждански структури и институции в държавата по четири въпроса, които намирам за изключително важни за България и за българите”. В

ъв връзка със ситуацията в БСП Нинова постави основен акцент на работата върху идейната чистота на партията, организационната програма, кадрите, стилът на партията и работата в коалиции.

По отношение на идейната чистота на партията, Нинова обясни, че ще касае интересите, които представлява партията, характера на социалната държава и има ли тя място в съвременните пазарни отношения, автентичен патриотизъм и българщина, категорично лява политика и същност изразени в конкретни мерки, както и ясен предварително начертан компромис, до който може да се стига при реализирането на тази лява политика.

По отношение на организационната промяна народният представител от Коалиция за България би обърнала напълно конструкцията, по която сега работи БСП, прекалената тежест, която има централният апарат, като би пренасочила към местните структури.

Идеите да идват отдолу от хората, а не да им бъдат налагани, по-голяма част от субсидията на партията да отива в местните структури, за да обезпечи работата им, местните структури да изграждат и реализират кадрите, а не централата да им спуска такива, обясни Нинова.

Категорично бих се разграничила от кариеристи и ласкатели. Ще търся професионалисти и естествени авторитети в обществото. Бих изградила едно цяло младо поколение в БСП политици, които да са управленско, политически грамотни патриоти без да ги противопоставям на старото поколение, каза още Корнелия Нинова.

Тя категорично би променила стила на работа и общуването вътре в БСП. „Да се спре с високомерието, с пропастта, която има между нас и между хората”, подчерта тя.

По въпроса с коалициите, Нинова заяви, че отдавна съществуващият казус дали форматът Коалиция за България е изчерпан ще бъде разгледан от нея при едно евентуалното и избиране за председател само след вътрешнопартийно допитване.

Освен това Корнелия Нинова заяви, че ще стане инициатор за провеждането на разговори между всички политически сили с оглед на четири основни теми: демографския въпрос, здравето, образованието и земеделието. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване