07/13/14 19:55
(http://www.klassa.bg/)

Меси: Давам четири Златни топки за една световна купа

 Трета световна титла за Аржентина или 4-ти триумф за Германия – това са двата възможни изхода от най-важния футболен двубой за последните 4 години. „Гаучосите”, водени от Лионел Меси, се изправят довечера от 22,00 часа българско време срещу страховитите немци във 20-ия финал за световната купа на легендарния стадион „Маракана” в Рио де Жанейро.

 

Суперзвездата на „Барселона” излиза за мача на живота си, който може да го нареди редом до вечните герои на страната Марио Кемпес и Диего Марадона, свързани съответно с досегашните турнирни победи на Аржентина през 1978-а и 1986 година.

 

Трофей от мондиала единствено липсва

 

във визитката на Меси, който спечели куп отличия на клубно ниво с каталунския клуб и записа редица индивидуални рекорди, в това число и 4 Златни топки.

 

„Бих дал всичките си постижения, за да бъда световен шампион. Предпочитам да спечеля световната титла, отколкото Златната топка. Да грабна световната купа е най-голямото възможно нещо, което мога да постигна като играч, за това мечтая от малък и тази мечта никога не избледнява”, заяви Лео преди сблъсъка на „Маракана”.

 

Голмайсторът на германците Томас Мюлер обаче припомни на Меси, че никога не е губил мач от него нито на клубно, нито на национално ниво. „Няколко пъти съм играл срещу Меси и имам само хубави спомени от мачовете срещу него. Доколкото си спомням, нито веднъж не съм губил от Лео. Важното е да играем като отбор. Не бива да се акцентира върху един играч, който и да е той”, коментира асът на „Байерн”, който е отбелязал 5 от 17-те гола на най-силната атака на Мондиал 2014. Мюлер намекна за разгромите, които баварците нанесоха на „Барса” преди година, както и за последните 2 срещи между двата тима на световни финали.

 

От общо 6 срещи на световни финали Германия е спечелила 3 в редовното време и един след дузпи, един мач е завършил наравно, а „гаучосите” имат успех само във финала през 1986-а. Немците елиминираха Аржентина два пъти поред на 1/4-финал в предишните два мондиала ­ Томас Мюлер отбеляза за унищожителното 4:0 преди 4 години в ЮАР, а през 2006-а немците излъгаха южноамериканците на своя земя след изпълнения от бялата точка.

 

Очаква се Йоаким Льов да пусне същия състав с който съсипа домакините от Бразилия със 7:1 в полуфинала. Щабът на немците има идея как да опазят Меси. „Видяхме как холандците успяха да удържат Лео, но ние

 

имаме специален план за него

 

Разбира се, няма да ви го разкрия”, каза помощник-треньорът Ханс Флик.

 

За Алехандро Сабела пък финалът вероятно ще бъде последен мач начело на Аржентина. Очаква се в най-важния двубой в кариерата си треньорът на „синьо-белите” да рискува с включването в игра на Анхел ди Мария. Халфът, който донесе успеха на 1/8-финала срещу Швейцария, още се възстановява от травмата, получена в мача с Франция, но всички очакват той да играе на „Маракана”. На върха на атаката до Меси пък ще излезе разочаровалият до този момент Серхио Агуеро, който ще замени досегашния титуляр Гонсало Игуаин.

ФИНАЛЪТ
ГЕРМАНИЯ                 АРЖЕНТИНА

 

Днес от 22,00 часа

 

Рио де Жанейро

 

стадион „Маракана”

 

Съдия: Никола Рицоли (Италия)

 

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ

 

ГЕРМАНИЯ

 

4-2-3 1-

 

    1.    Мануел Нойер

 

    16.    Лам

 

    20.    Боатенг

 

    5.    Хумелс

 

    4.    Хьоведес

 

    6.    Кедира

 

    7.    Швайнщайгер

 

    13.    Томас Мюлер

 

    18.    Кроос

 

    8.    Йозил

 

    11.    Клозе

 

Треньор: Йоахим Льов

 

АРЖЕНТИНА

 

4-1-3-2

 

    1.    Ромеро

 

    4.    Сабалета

 

    15.    Демикелис

 

    2.    Гарай

 

    16.    Рохо

 

    14.    Машчерано

 

    7.    Ди Мария

 

    8.    Енцо Перес

 

    22.    Лавеци

 

    10.    Меси

 

    20.    Агуеро

 

Треньор: Алехандро Сабела

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване